Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΨΥΧΗ & ΣΩΜΑ ΠΑΣ



Χωρίς το Μήτσο δε γινότανε. Από το πιο απλό ως το πιο σύνθετο. Ψυχή και στυλοβάτης των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, ξεσηκωτικός όταν απογοητευόμασταν, η φωνή της λογικής όποτε αιθεροβατούσαμε. Διαρκώς στην τσίτα για τον ΠΑΣ. Ο άνθρωπος που διάβαζε πίσω από τις γραμμές, που αντιλαμβανότανε το πραγματικό νόημα όσων απασχολούσαν εμάς τους οπαδούς.

Η θέση του πάντα στο πέταλο, στο κέντρο του πυρήνα, σε κάθε εκδρομή. Ένας οπαδός με συνείδηση. Πάλευε να αναδείξει τα ουσιώδη σε ένα γήπεδο, εντός των γραμμών του οποίου, το τσατσιλίκι, η ρουφιανιά, η κομπίνα, το νταηλίκι και η ρεμούλα δείχνουν να κερδίζουν το παιχνίδι. Και θα το κερδίζουν όσο οι άνθρωποι σαν το Μήτσo θα στερεύουν.

Μα ο Μήτσος δεν ήταν μόνο οπαδός. Πάνω απ' όλα ήταν άνθρωπος, που πάσχιζε να παραμείνει ελεύθερος. Αγωνιστής στις κοινωνικές μάχες, αντιφασίστας και αντιρατσιστής στην πράξη. Σε κάθε πορεία, όπου υπήρχε ανάγκη, με τους κατατρεγμένους, τους αποκλεισμένους, τους “απ' εξω”.

Όσες και όσοι σερβιριστήκαμε από το χέρι του Μήτσου, δεν ήμαστε ούτε πεινασμένοι, ούτε διψασμένοι. Ήμαστε πάνω απ' όλα τρελαμένοι, απογοητευμένοι, χαρούμενοι, ερωτευμένοι, φρικαρισμένοι, προβληματισμένοι ή λυτρωμένοι, που ψάχναμε το Μήτσο για να του ανοίξουμε την ψυχή μας, να μας πει το γαμωσταυρίδι του ή να μας βρει τη λύση.

Οι νύχτες μας, οι Κυριακές μας, η ζωή μας εν γένει θα πρέπει να βρει ξανά τις ισορροπίες της, χωρίς την παρουσία του Φίλου και Αδερφού Μήτσου.

Όσο δύσκολο κι αν μας είναι, είμαστε αναγκασμένοι να τα καταφέρουμε. 
Η ζωή συνεχίζεται και αυτό θα το ήθελε και ο Μήτσος.



AJAX SYNDROME – KASTRO FANS


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, 18:00, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΠΑΝΩΝ


τα παιδιά απ' το πέταλο


υ.γ.1. Υποκριτές και Τσάτσοι καθίστε μακρυά
υ.γ.2. Ο Μήτσος βοηθούσε. Όποιος/α θέλει να τιμήσει τη μνήμη του, ας βοηθήσει ειλικρινά, χωρίς παράτες και ταρατατζούμ. Έναν μετανάστη, έναν άστεγο, έναν τοξικοεξαρτημένο, έναν φτωχό, έναν ορφανό. Δυστυχώς η κοινωνία που αντιστρατευόταν ο Μήτσος έχει πολλούς απόκληρους.