Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βρέξει χιονίσει... η αστυνομία το χαβά της


Το σημερινό ματς δε θα μείνει στην ιστορία για τα όσα συνέβησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η διακοπή λόγω της ασταμάτητης βροχής και τα προβλήματα με τους προβολείς έκλεψαν την παράσταση. Μπάλα δεν παίχτηκε για να έχουμε κάτι να σχολιάσουμε. Το 0-0 αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες, λίγο περισσότερο τον Ατρόμητο, μιας και είχε τις λιγότερες ευκαιρίες.

Η παρουσία των περίπου 100 οπαδών της ομάδας του Περιστερίου έβαλε ακόμα ένα λιθαράκι στις καλές σχέσεις που καιρό τώρα προσπαθούμε να χτίσουμε. Πέρα από τη φιλολογία των ΜΜΕ για αιμοσταγείς οπαδούς που δεν αφήνουν τίποτα στο διάβα, εμείς αποδείξαμε πως οι οπαδοί μπορούν να διαπνέονται κι από άλλες αξίες. 
Βέβαια καμιά κάμερα δεν ήταν εκεί για να καταγράψει την ανταλλαγή κασκόλ, μπλουζών και τις από κοινού φωτογραφίες.
Χωρίς να προκληθεί το παραμικρό επεισόδιο η αστυνομία είχε άλλη άποψη για το πως θα έπρεπε να λήξει αυτή η βραδιά. Κλείδωσε τους οπαδούς του Ατρομήτου στην κερκίδα τους και άνοιξε μόνο μια μικρή πόρτα ώστε να βγαίνουν ένας ένας. Μια διμοιρία ΜΑΤ και αρκετοί αστυνομικοί δημιούργησαν έναν μικρό διάδρομο, δίνοντας μόνο μια δίοδο προς τα λεωφορεία. Κατευθείαν τα γκλομπ έπιασαν δουλειά και ξεκίνησε το ξύλο αδιακρίτως. Χτυπήθηκαν μέχρι και γυναίκες από τους παλικαράδες της αστυνομίας. Όλα αυτά συνέβησαν υπό το βλέμμα της γειτονιάς που παρακολουθούσε από τα μπαλκόνια. Το ξύλο συνεχίστηκε έως τις πόρτες των λεωφορείων. Η αστυνομία, για ακόμα μια φορά, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό ενός σαδιστικού-εκδικητικού κατασταλτικού μηχανισμού που παράγει ωμή βία.

Εμείς, σαν ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, αναρωτιόμαστε τα εξής:
α) ποιος έδωσε την εντολή να λειτουργούν οι αστυνομικοί ως συμμορία; Αν φυσικά δόθηκε ποτέ...
β) με τέτοιες κινήσεις, υπάρχουν ακόμα διάφοροι που απορούν για το μίσος των οπαδών προς την αστυνομία;
γ) υπάρχει κανείς ακόμα που δεν έχει αυταπάτες για το ότι η αστυνομία έχει αποφασίσει να είναι απέναντι από την κοινωνία;
Στέλνουμε τη συμπαράσταση μας στους οπαδούς του Ατρομήτου που εκτός από τα χιλιόμετρα και τη βροχή, είχαν να αντιμετωπίσουν την αστυνομική βαρβαρότητα.

Υ.Γ. ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙΣ.Φ. Π.Α.Σ. Γιάννινα "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ"
Είμαστε από μέταλλο, θα σκουριάσουμε στο πέταλο