Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

9η Αγωνιστική: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - δόξα δράμας 1-0



Αγχωτική, πλην όμως, υψίστης βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε επί της Δόξας Δράμας ο ΠΑΣ Γιάννινα στο "Ζωσιμάδες" στο εξ' αναβολής παιχνίδι για την 8η αγωνιστική. Οι κυανόλευκοι πήραν μία μικρή ρεβάνς της κυριακάτικης ήττας επικρατώντας με 1-0 έχοντας σκόρερ τον Μπεσέρα στο 82' από την άσπρη βούλα.

Η νίκη ήρθε δύσκολα καθώς στο ίδιο μοτίβο όπως και στο Καυτανζόγλειο, ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή που όμως δεν μπορούσε να μετατρέψει σε γκολ. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η Δόξα Δράμας αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα ύστερα από αποβολή με 2η κίτρινη του Αραβίδη στο 42'.
Και ενώ τα περιθώρια στένευαν επικίνδυνα και το φάσμα της γκέλας άρχιζε να φαίνεται, ήρθε τελικά το 82' όταν επέστρεψε η αισιοδοξία στο στρατόπεδο του ΠΑΣ. Ο Βέρτσος έκανε χέρι στην περιοχή, ο Σελίμος υπέδειξε το πέναλτι και ο Μπεσέρα δεν αστόχησε δίνοντας το τρίποντο και διατηρώντας τις ελπίδες για παραμονή.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας). Βοηθοί του οι κ.κ. Σπυρίδων Γουργιώτης (Φθιώτιδας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Χατζής (Δυτικής Αττικής) και παρατηρητής ο κ. Δημήτριος Νταμπόσης (Πιερίας).
Συνθέσεις:ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα (63' Τζάνης - 94' Κυριάκος), Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Βίλα, Μπακαγιόκο (72' Ντάσιος).
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γκαρακλίδης (11' λ.τρ. Ρούτσης), Βέρτζος, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι (46' Γελαδάρης), Ουέλιγκτον, Κυβελίδης (89' Κοβάσεβιτς).
Κίτρινες: Αραβίδης, Κυβελίδης, Ψυχογιός, Βέρτσος, Σέρεμετ, Ντε Βινσέντι. 
Κόκκινη: Αραβίδης (41') 2η κίτρινη
Πάγκος:ΠΑΣ Γιάννινα: Φέγκρους, Ντάσιος, Τζάνης, Ανδράλας, Κυριάκος, Γιάκος και Οικονόμου.
Δόξα Δράμας: Δαύκος, Γελαδάρης, Ρούτσης, Κάπελ, Μπριλάκης, Κοβάσεβιτς και Στεργιανός.
ΦΑΣΕΙΣ
7' Ο Λίλα μετά από κόντρες βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και σούταρε (όπως και στον αγώνα της Θεσσαλονίκης) απελπιστικά άουτ.
14' Πάσα του Κυβελίδη στον Παπαδόπουλο ο οποίος σούταρε άτσαλα και η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.  
24' Ο Μπακαγιόκο τροφοδότησε ωραία τον Βίλα στην περιοχή ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Σέρεμετ  αλλά το σουτ ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ. 
42' Κοντινό σουτ του Λίλα η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
45+2' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου
58' Ο Λίλα μέσα από την περιοχή μετά από μπαλιά του Μπακαγιόκο πλάσαρε άουτ. 
60' Σουτ του Γεωργίου λστη γραμμή της περιοχής άουτ.
66' Δυνατό σουτ του Κώτσιου η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.΄
68' Σουτ του Τζημόπουλου η μπάλα στην αγκαλιά του Σέρεμετ.  
81' Πέναλτι του Βέρτσου σε χέρι του στην περιοχή μετά από σέντρα του Πάντου.
82' ΓΚΟΛ! Ο Μπεσέρα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και 1-0!
87' Σουτ του Βίλα στην περιοχή η μπάλα άουτ.
90+4' Λήξη της αναμέτρησης 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
- Παρά το φθηνό εισιτήριο (10 ευρώ γενική είσοδος), η προσέλευση του κόσμου δεν είναι μεγάλη για την κρισιμότητα του ματς.
- Τις 200 συμμετοχές σε Α' Εθνική και Super League συμπλήρωσε ο Τάσος Πάντος. Η είδηση ανακοινώθηκε και από τα μεγάφωνα του σταδίου.  
- Νωρίτερα η Κέρκυρα επικράτησε με 3-2 του Λεβαδειακού. 
- Μόλις 9 λεπτά έμεινε στον αγωνιστικό χώρο ο Γκαρακλίδης ο οποιος αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο. 
Φώτο:Βούλα Παππά
Πηγή Άρθρου: www.sportsioannina.gr