Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

26η Αγωνιστική: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - εργοτέλης 1-1

26η αγωνιστική και η αγαπημένη μας ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη στο γήπεδο των "ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ" με αντίπαλο αυτή του εργοτέλη. 1-1 το τελικό αποτέλεσμα και "έμφραγμα" στο 91ο λεπτό με την ισοφάριση του σκόρ απο την αντίπαλη ομάδα η οποία αγωνιζόταν με 9 παίχτες από το 82 και μετά.
Το γκόλ για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πέτυχε στο 59 ο Βίλα και την ισοφάριση για τους αντιπάλους ο γιαλούσης στο 91.




Διακριθέντες Αγώνα: Βίλα, Πάντος, Ντάσιος

Γκόλ και φάσεις αγώνα:

Γκολ αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - εργοτέλης

Εγκεφαλικό, καρδιακό, αυτοχειρία, αυτοκτονία....Δεν ξέρει κανείς ποια από αυτές τις λέξεις περιγράφει καλύτερα την σημερινή μέρα και το σημερινό αποτέλεσμα. Ένα παιχνίδι όπου επι 90 λεπτά κυλούσε ακριβώς όπως το ήθελε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κατάφερε να χαθεί στο τελευταίο λεπτό το καθυστερήσεων και να στείλει τους 5 με 5.500 χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας από τον παράδεισο της παραμονής στην κόλαση της ανησυχίας, της ανασφάλειας και των υπολογισμών των "κουκιών" θα λέγαμε για τα παιχνίδια που ακολουθούν. Ο κόσμος φάνηκε συνεπής στο κάλεσμα και έδωσε μαζικό και δυναμικό παρόν όπως του ζητήθηκε όλη την βδομάδα για να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας. Κατα διαστήματα η κερκίδα "βρισκότανε στον αέρα" θυμίζοντας παλιές καλές μέρες των "Ζωσιμάδων". Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πολύ θετικά που πρέπει να κρατήσουμε απο το σημερινό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως αναμενόταν. ο εργοτέλης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αμυντικούς προσανατολισμούς και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με έντονη την διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία και να επιτεθεί. Ο στόχος επετεύχθη κατά το ήμισυ καθώς είχε ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά χωρίς να καταφέρει να κάνει τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που θα του δώσουν την δυνατότητα να προηγηθεί. 
Αυτά στο πρώτο ημίχρονο καθώς στο δεύτερο ο ΠΑΣ μπήκε πολύ πιο αποφασιστικά. Περισσότερη πίεση και κάποιες τελικές προσπάθειες που άρχισαν να αγχώνουν τον αντίπαλο. Το γκόλ δεν άργησε να έρθει και στο 59ο λεπτό ο Εμιλιάνο Βίλα μετά απο μια ωραία ενέργεια έβαλε μπροστά την ομάδα μας στο σκόρ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στο 78ο λεπτό όταν αποβλήθηκε ο ολίσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 5 λεπτά αργότερα τα πράγματα φάνηκε να τελειώνουν για τον εργοτέλη αφού αποβλήθηκε και ο σαρρής με δεύτερη κίτρινη και έμεινε με 9!!!! παίχτες. 
Φάνηκε πως αυτό το πίστεψαν και οι παίχτες μας. Έχασαν τον προσανατολισμό τους, την ηρεμία τους και δώσανε την ευκαιρία στους αντιπάλους να πιστέψουν πως μπορούν κόντρα σε όλα να πάρουν κάτι θετικό. 
Στο 91ο λεπτό σε αδράνεια της άμυνας μας έγινε το 1-1. Ψυχρολουσία για όλους μας. Απο τον παράδεισο στην κόλαση ένα μόνο λεπτό πριν την λήξη και ίσως στην τελευταία φάση του εργοτέλη.
Τιμωρήθηκε σήμερα η αλαζονεία των παιχτών που έχασαν την συγκέντρωση τους και ίσως η δικιά μας που θεωρήσαμε πως έληξε το μάτς στο 70 που έγιναν οι αποβολές. Τεράστια ευκαιρία που χάθηκε να πατήσουμε με το 1,5 πόδι στην μεγάλη κατηγορία και του χρόνου. 
Ξανά λοιπόν έξω τα κομπιουτεράκια μας και θα παίρνουν και θα δίνουν οι υπολογισμοί για τα εναπομείναντα 4 παιχνίδια.
Συνεχίζουμε δυνατά και στα επόμενα μάτς. Εμείς θα είμαστε εκεί. Είναι μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται και αξίζει την στήριξη.

- Δύναμη και πάθος απο την κερκίδα.
- Ο κόσμος άρχισε να φτάνει στο γήπεδο απο πολύ νωρίς σήμερα. Ίσως 1 με 1:30 ώρα πρίν την έναρξη.
- Επόμενο παιχνίδι στην τούμπα ενάντια στον παοκ που φιλοδώρησε με 4 τεμάχια την κέρκυρα σήμερα.
- Κάνοντας και λίγο χιούμορ θα χρησιμοποιήσουμε την ατάκα ενός στελέχους του συνδέσμου μας η οποία παρ όλα αυτά δείχνει γιατί είμαστε ερωτευμένοι μ αυτή την ομάδα!!

"και είχα αρχίσει να αμφιβάλλω οτι αυτή είναι η ομάδα που αγαπήσαμε.....
τελικά σήμερα φύγανε οι αμφιβολίες.......

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ!!!"


ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ (www.sportsioannina.gr) 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Ηλίας Σπάθας από τον Πειραιά. Βοηθοί του οι κ.κ. Δημήτρης Μποζατζίδης (Μακεδονίας) και Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου). Τέταρτος ορίστηκε ο κ. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών).
Συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κώτσιος, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Πάντος (83' Σκούφαλης), Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (90 Μπακαγιόκο), Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Μπούντιμιρ (87' Δάρλας), Ολίσε, Γιαλούσης, Κουτσιανικούλης, Σίλβα, Τζανακάκης (68' Κυριακίδης), Μπέτο (64' Λεάλ).
Πάγκος:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Ανδράλας, Μπακαγιόκο, Κυριάκος, Σκαρντοβέλι, Σκούφαλης και Τζάνης.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Καρέλης, Δάρλας, Κατσικοκέρης, Κυριακίδης και Λεάλ.
Κίτρινες: Ολίσε, Ντάσιος, Κώτσιος, Σαρρής, Λεάλ, Τζημόπουλος, Κουτσιανιικούλης
Κόκκινες: Ολίσε (2η κίτρινη) στο 77', Σαρρής (2η κίτρινη) στο 82'
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
3' Φάουλ του Μπεσέρα ο Μιχαήλ επιχείρησε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
14' Φάουλ του Μπεσέρα η μπάλα άουτ.
31' Δυνατό σουτ του Κώτσιου με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.
34' Σουτ του Τζανακάκη στο ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα άουτ.
38' Σέντρα του Σασιασβίλι στην περιοχή η κεφαλιά ο Μπούντιμιρ την κεφαλιά μόλις άουτ.
43' Ξαφνικό σουτ του Κουτσιανικούλη η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κηπουρού.
45+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
46' Έναρξη του β' ημιχρόνου
48' Σέντρα του Μπεσέρα, κεφαλιά εξ' επαφής του Πάντου έδιωξε ο Καβουσάκης.
52' Βαθιά μπαλιά με αποδέκτη τον Τζανακάκη ο οποίος σούταρε άουτ.
59' ΓΚΟΛ! 1-0 ο ΠΑΣ. Μονομαχία του Βίλα με τον Σαρρή, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ.
66' Ο Βίλα έβγαλε τη σέντρα από πλάγια στον Πάντο ο οποίος σούταρε αλλά σε ετοιμότητα ο Καβουσάκης μπλόκαρε. 
73' Ατομική προσπάθεια και σουτ του Λεάλ στην κλειστή γωνία του Κηπουρού ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια.
85' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεσέρα η μπάλα άουτ.
90+1' ΓΚΟΛ! 1-1 ο Εργοτέλης. Ο Λεάλ εκτέλεσε απευθείας, ο Κηπουρός απέκρουσε με τα πόδια, η άμυνα του ΠΑΣ δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Γιαλούσης από κοντά ισοφάρισε.
90+2' Ο Λεάλ μπήκε μόνος του στην περιοχή σούταρε και με υπερένταση έδιωξε ο Κηπουρός.
90+4' Λήξη αναμέτρησης.