Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

τρικαλα - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0


Σκιά του εαυτού του ο ΠΑΣ


Μετά τις χθεσινές γκέλες του Παναιτωλικού (παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Καλλιθέα) και του ΟΦΗ (έχασε 1-0 από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή), ο ΠΑΣ χρειαζόταν στο σημερινό παιχνίδι με τα Τρίκαλα το τρίποντο για να ανοίξει στους έξι βαθμούς την ψαλίδα από τον δεύτερο Παναιτωλικό και στους 12 από τον τρίτο ΟΦΗ ώστε να «κλειδώσει» την πρώτη θέση (η άνοδος δεν χάνεται).

Παρόλα αυτά η ομάδα που είχε το μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη στο σημερινό ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής ήταν τα Τρίκαλα που δίχως υπερβολή πραγματοποιούν στο δεύτερο γύρο πορεία πρωταθλητισμού.

Δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα

Αφήνοντας τον καλό του εαυτό στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Διαγόρα, ο ΠΑΣ πραγματοποίησε σήμερα το χειρότερο φετινό του παιχνίδι, με συνέπεια η ήττα να έρθει ως φυσιολογική εξέλιξη σε έναν αγώνα που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο  ανέδειξε απολύτως δίκαια ως νικητές τους παίκτες του Γιώργου Βαζάκα.
Οι γηπεδούχοι, που έδειξαν να θέλουν πιο πολύ τη νίκη, κέρδισαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα διαδοχικά λάθη των αντιπάλων τους στο χώρο της άμυνας και της μεσαίας γραμμής. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 20' ο Μίνγκας μετά από λάθος εκτίμηση του Κώτσιου, ενώ από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν σημειώθηκαν μεγάλες φάσεις μπροστά στις εστίες των δύο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως ο ΠΑΣ δεν κατέγραψε στο ενεργητικό του ούτε μία ολοκληρωμένη επιθετική ενέργεια. 
Η νίκη των Τρικάλων πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 6000 οπαδούς τους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της θεσσαλικής πόλης, ενώ από την άλλη οι περίπου 200 φίλαθλοι του ΠΑΣ έφυγαν απογοητευμένοι από την απόδοση της ομάδας τους.
Πλέον τα Τρίκαλα βρίσκονται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με δύο βαθμούς διαφορά από τον τέταρτο Λεβαδειακό. Όσο για τους Γιαννιώτες, αυτή η ήττα δεν άλλαξε κάτι στη βαθμολογική τους θέση, αφού ο ΠΑΣ παραμένει στην κορυφή, τρεις βαθμούς μακριά από το δεύτερο Παναιτωλικό και εννέα από τον ΟΦΗ που βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Η νίκη των Τρικάλων πάντως σκιάστηκε από το σοβαρό τραυματισμό του Κοντογουλίδη, ο οποίος χτύπησε στα μέσα της επανάληψης και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης με πρόβλημα στην ωμοπλάτη.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Πουρής, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος (87’ Γιώτας), Χρήστου, Κοντογουλίδης (70' λ.τ. Ένοκ), Μανουσάκης, Μίνγκας, Μπριλάκης, Μπαλού (26' λ.τ. Ριζογιάννης), Σαρακατσάνος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Κώτσιος, Κεϊτά (85’ Τζημόπουλος), Ανδράλας (30' λ.τ. Ντε Βινσέντι), Κυριάκος, Σιαλμάς, Σκούφαλης (67' Φουρτάδο), Τζάνης.
πηγη:passports.gr