Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

πιερικος-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

Μετά από ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, Πιερικός και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο τελευταίο συναρπαστικό πεντάλεπτο του αγώνα, αφού στην υπόλοιπη διάρκεια οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε πολλά λάθη και προσωπικές μονομαχίες. Το τελικό 1-1 μάλλον αφήνει ευχαριστημένους και τους δύο αντιπάλους, τον μεν ΠΑΣ Γιάννινα γιατί θα μπορούσε να είχε ηττηθεί βάσει της συνολικής μετριότατης εικόνας που είχε, τον δε Πιερικό, γιατί τουλάχιστον πρόλαβε να ισοφαρίσει στο 89', τη στιγμή που ήταν ελαφρώς καλύτερος και είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στο πρώτο μέρος και να έχουν μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, αλλά οι πρώτες καλές στιγμές του αγώνα ανήκαν στους παίκτες του ΠΑΣ, όπου στο 12' μια ωραία κάθετη μπαλιά του Πατσατζόγλου δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει ο Μπακαγιόκο, ενώ στο 23' ο Κώτσιος περισσότερο προσπάθησε να κάνει ένα γέμισμα από το κέντρο του γηπέδου, αλλά η μπάλα κατευθυνόταν στο «παραθυράκι» του Γουμάγια που έκανε μερικά βηματάκια προς τα πίσω για να τη βγάλει σε κόρνερ.
Ο Πιερικός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια καλή κεφαλιά με τον Πουλάκο στο 30', ενώ στο 39' έγινε μία φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, όταν ο Μιλόσκοβιτς πέτυχε ένα γκολ, αλλά νωρίτερα είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ ο Πουλάκος, ο οποίος ίσως να βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και να πάσαρε από αντικανονική θέση στον Μιλόσκοβιτς που καλυπτόταν.  
Στο β' ημίχρονο ο Πιερικός και πάλι μπήκε καλύτερα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έδειχνε να έχει πρόβλημα στον έλεγχο του ρυθμού και ίσως η απουσία του τραυματία Κυριάκου να έγινε αισθητή σ' αυτό το νευραλγικό χώρο. Στο 66' και το 70' σ' ένα καλό πεντάλεπτο που είχε ο Πιερικός με πρωταγωνιστική και στις δύο περιπτώσεις τον Γκουγκουλιά, δημιούργησε δύο κινδύνους για την εστία του Κηπουρού, που και πάλι πέρασαν ανεκμετάλλευτοι.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, απάντησε γρήγορα και στο 73' ο Ντάσιος δημιούργησε μια μεγάλη φάση, με τον Μπακαγιόκο όμως να σημαδεύει με κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 85' οι «κυανόλευκοι» δεν συγχώρησαν και σε μία αντεπίθεση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Ντε Βινσέντι, ο Φουρτάδο πάτησε την μπάλα στον Μπακαγιόκο που σούταρε και πέτυχε το 12ο γκολ του στο πρωτάθλημα.
Κι ενώ απέμενε μόνο ένα πεντάλεπτο για να ολοκληρωθεί το ματς και το μόνο που χρειαζόταν ο ΠΑΣ ήταν να «παγώσει» λιγάκι το ρυθμό, δυστυχώς δέχτηκε ένα γκολ από τον Μιλόσκοβιτς, ο οποίος ξέφυγε από τον Μιχαήλ και πέτυχε ένα πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ.
Το 1-1 αφήνει τη γλυκόπικρη γεύση που υπήρχε και στο ματς με την Ηλιούπολη, μόνο που ατή τη φορά αντεστράφησαν οι ρόλοι και ο ΠΑΣ ισοφαρίστηκε στο 89'. Βάσει εμφάνισης ο ΠΑΣ μπορεί να μη δικαιούταν τη νίκη, αλλά από την άλλη πλευρά, όταν μια τόσο έμπειρη ομάδα κρατάει στα χέρια της τη νίκη ως το τέλος, οφείλει και να την κατακτάει.
Το ζητούμενο, πάντως, είναι να σταματήσει να υπάρχει χαλαρότητα, διότι στο σημείο που βρισκόμαστε η άνοδος κατά 80% κρίθηκε, αλλά μετράνε και οι καλές εντυπώσεις τώρα στο φινάλε και οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να δείξουν περισσότερο ανυπόμονοι για την άνοδο.
Πηγη:super-fm