Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

διαγόρας ρόδου - Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0

Συνεχίστηκε και στη Ρόδο το αήττητο σερί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα της Football League με τη γρανιτένια άμυνα να μένει απροσπέλαστη για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι ή αν προτιμάτε για περισσότερα από 540 λεπτά! Ο ΠΑΣ των ρεκόρ είναι πλέον πρώτος στη βαθμολογία, διαθέτει την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος και ξέφυγε στο +4 από τον 3ο της βαθμολογίας oφη, ο οποίος γνώρισε την ήττα στο ντέρμπι του Αγρινίου από τον Παναιτωλικό με σκορ 2-1.
Το μόνο ψεγάδι που θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς αυτή τη στιγμή είναι ίσως το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα δεν σκόραρε, ωστόσο ήταν εκείνη που είχε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα, μία με τον Κεΐτά και μία σε εξ' επαφής κεφαλιά του Τζάνη. Η αφλογιστία, όμως, είναι και συγκυριακή αφού σε γενικές γραμμές η ομάδα μπορεί να έχει χάσει κάπως σε φρεσκάδα, αλλά έχει τους τρόπους της να γίνεται επικίνδυνη και πολύ σύντομα ο Μπακαγιόκο και η παρέα του υπόσχονται επιστροφή στις νίκες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή, όπου ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τα Τρίκαλα του Γιώργου Βαζάκα, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα επισκέπτεται και πάλι τα Γιάννενα, αυτή τη φορά ως ο νεοπροσληφθείς προπονητής των «Σακαφλιάδων».
Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης της Ρόδου, έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να έχει μια γηπεδική υπεροχή και να προσπαθεί να αναπτυχθεί και από τον άξονα, αλλά και από τα πλάγια, ωστόσο τα αλλεπάλληλα λάθη στο χώρο του κέντρου δεν επέτρεπαν πολλούς ολοκληρωμένους συνδυασμούς. Αντίθετα στην άμυνα ο ΠΑΣ είχε ένα σχετικά εύκολο βράδυ, με τον Πάντο, τον Κώτσιο και τον Ντάσιο να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες και να μην αφήνουν σε καμία περίπτωση εκτεθειμένο τον Κηπουρό. Λιγότερη δουλειά είχε ο Βάντερσον, καθώς ο Διαγόρας δεν αναπτυσσόταν από την πλευρά του.
Το α' ημίχρονο πέρασε με τον ΠΑΣ να χάνει μία πολλή μεγάλη ευκαιρία στο 34ο λεπτό, όταν ο Κεϊτά άδειασε έξοχα τον Σαλαμαστράκη, έπιασε ένα καλό σουτ, όμως ο Ταμπάσης φώναξε «παρών» κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του.
Στο β' ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν με δαιμονιώδη ρυθμό στο παιχνίδι θέλοντας αμφότερες να αιφνιδιάσουν και στο πρώτο δεκάλεπτο σημειώθηκαν πολλές φάσεις εκατέρωθεν, με τον Ταραχούλσκι να φτάνει στην επίτευξη ενός γκολ, το οποίο ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος και μετά το 55', με τον ΠΑΣ να ελέγχει καλύτερα το ματς και στο 65' μετά από μια στημένη φάση που ξεκίνησε από κόρνερ ο Τζάνης έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν από τα 2 μέτρα έπιασε κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ταμπάση.
Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες έδειξαν να μένουν ικανοποιημένες από το 0-0 και το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αποβολή του Σαλαμαστράκη, ο οποίος χτύπησε τον Κεϊτά εκτός φάσης. Ο χρόνος, όμως, με πλεονέκτημα παίκτη ήταν ελάχιστος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η αποβολή έγινε στο 89'.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Σίγουρα αν κάποιος, όμως, δικαιούταν τη νίκη αυτός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα πήρε ένα βαθμό από μία πολύ δύσκολη έδρα, όπου η παράδοση ήταν δυσμενής κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Δύσκολα θα περάσει κάποια άλλη ομάδα όπως ο Παναιτωλικός ή ο ΟΦΗ με διπλό μέσα από τον Διαγόρα. Ακολουθεί δύσκολη συνέχεια με τον ΠΑΣ να υποδέχεται την Κυριακή τα Τρίκαλα και μετά να ταξιδεύει διαδοχικά σε Λειβαδιά και Φυλή. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, αλλά η ομάδα αποδεικνύει ότι βαδίζει σταθερά και μακριά από μεγάλους κλυδωνισμούς.

πηγη:super-fm